Aquests, sens dubte, són dies d'emocions. Fa dos dies em comunicaren que m'ha estat atorgat el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, en la modalitat de literatura infantil, per Qui no sap riure no sap viure. No m'ho esperava gens, la veritat, ja que, igual que amb el Premi Atrapallibres, que també ha guanyat el meu llibre, jo no m'hi vaig presentar, sinó que em van triar...

 

Ejemplo 2

 

Avui, per tant, s'ha fet pública la notícia i, de sobte, veig el meu nom juntament amb el d'escriptors a qui fa anys que seguisc i admire com Manuel Baixauli, Manuel Molins i Joan Navarro. I... me'n faig creus, la veritat...

Tot açò em fa pensar en aquell estiu de fa uns anys que em vaig quedar uns dies amb mon iaio i, mentre ell mirava la tele, una vesprada vaig començar El rap del pi. O quan, passant per diferents escoles fent de mestre substitut, alguns xiquets, en llegir els meus versos, em varen dir: "Ens agraden més els teus poemes que els del Martí i Pol". O quan una mestra d'una escola de l'Eixample on vaig passar una setmana fent una substitució em va dir: "als meus alumnes els has impactat: volen que tornis a dir el vell pollastre!". O quan vaig conéixer la Martina Escoda i va començar a deixar-me llibres de poesia infantil i, sobretot, a descobrir-me'n molts més d'altres i se'm va obrir un món. O quan, encara sense saber-ne massa, d'això de fer versos per a infants, vaig assistir d'oient a un taller de poesia per a infants de Jordi Nopca i un nen, en dir-li que era poeta, em va contestar: I qui et pinta els llibres? O aquella vesprada d'octubre de 2013 en què, mentre esperava pacientment l'arribada de Xavier Aliaga a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia per veure la presentació de El meu nom no és Irina, un despistat Andreu Martín, se'm va acostar i em va dir: ets el Xavier? No, no, vaig contestar jo. I ell: ah, doncs no passa res, saps? Jo també em dic Andreu... O quan eixa mateixa vesprada, l'admirat Ricard Peris, editor d'Andana Editorial, em va dir: està molt bé, el teu manuscrit, n'hem de parlar: m'interessa.

I heus ací que ja tenim ací la segona edició del llibre! Gràcies a tots!

 

 

 

 

 

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar