Avui, dia mundial de la poesia, he passat un matí deliciós a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès, mercés a l'entusiasta Sílvia Amigó, responsable durant molts anys de la ja mítica Quinzena poètica de Vilafranca del Penedès. Tot un referent per als poetes que temps enrere tot just començàvem i que ara collim els fruits d'anys i panys de pegar bacs per escoles, parcs, bars, biblioteques,instituts, menjadors de cases d'amics...

      La Sílvia és una persona decidida, tendra, sensible, entusiasta, una mena de "col·lector de sensibilitats", i gràcies a ella i els seus companys de viatge, a Vilafranca, durant molts anys, "han passat coses". Allí fou on vaig veure, per primera vegada en ma vida, gent que anava a veure recitals de poesia gravadora en mà i que, en acabat, comentaven la jugada com qui fa petar la xarrada al bar després d'un partit de futbol. En el seu web podeu comprovar tot el que s'ha fet durant molts anys. I certament impressiona. Eixes coses no passen perquè sí; són el fruit d'un estímul, d'un esperó cap al subtil teler de les paraules trenades en forma de poesia. I això li ho devem a persones com la Sílvia, perquè no ens enganyem, això no passa a molts altres llocs.

panoramica

Val a dir també que he tingut sort. I és que hi ha hagut un espontani que m'ha "salvat" quan he dit el vampir. Tot d'una, quan ha vist la meua nova capa, ha alçat el dit i ha demanat si podia eixir. I, és clar, qui s'hi podria negar? No cal dir que hem rigut molt. El públic ha estat modèlic: entusiasta, educat, divertit, participatiu.

vampir

Llàstima, això sí, de la presència d'un ésser un tant estrany que s'ha dedicat a "arruixar" el pobre públic. No, amics, la imatge no és borrosa: simplement és que el fantasma Pixallits, com el seu nom indica, és així: volàtil. Sort, però, que l'hem aconseguit atrapar. Aquesta nit els xiquets dormiran tranquils.

fantasma

 

Au, ara la pròxima cita serà el 30 de març al teatre Olímpia d'Oliva, dins els actes de La poefesta, un sarau organitzat per la poetessa Àngels Gregori, un altre "col·lector de sensibilitats", filla, això sí, de la Safor: la comarca d'Ausiàs Marc, al meu estimat País Valencià.

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar