Fa un parell de setmanes (o 3) vaig estar recitant a la llibreria Nollegiu, del Poblenou, convidat pels amics de labreu Edicions, amb qui vaig publicar el meu primer llibre: Cansat de diumenges, labreu edicions (2009) ara ja fa cinc anys...

Com que darrerament estic "de gira" amb el Qui no sap riure no sap viure, he anat fent menys recitals de poesia "per a adults", i aquell dia va ser una excepció d'allò més agradable. La cosa va consistir en un duel, emarcat dins els actes "perifèrics" de la Setmana de poesia de Barcelona, convocat per l'entusiasta Xavier Vidal, el llibreter d'aquella santa casa que, de fet, fa ben poc que és oberta i, quina cosa, ja pareix que porta allà tota la vida... 

Cartel NoLlegiu Facebook

El Xavi, doncs, ens ho va deixar molt clar a les 4 parelles de poetes: havíem de fer un duel poètic. Com? Fàcil. Al carrer amistat, que és el mateix carrer de la llibreria, hi varen posar tot de cadires arrapades a la paret. Però no per veure passar el bou embolat, sinó per contemplar el "duel" entre cadascuna de les parelles poètiques. Així, a mi em va tocar combatre amb l'Ignasi Pàmies: ell deia un poema i feia una passa; jo en deia un altre i en feia una altra. I quan arribàvem a la meitat del camí entràvem a la llibreria com a senyal de "fi". I qui guanyava, doncs, el duel? Doncs el Xavier Vidal ho va deixar molt clar: el que més llibres venguera. Ep, i vaig ser jo!

De resultes d'això el Xavi, que no para en torreta, s'ha conxorxat amb la gent de La petita llibreria del Poblenou i m'han fet una oferta "que no podré refusar", això és, fer un doble recital: un per a xiquets i un altre per a no tan xiquets.

 

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar