DSC 0417 opt

 

Entre metros, transbordaments i una caminada de 15', una hora i un quart per a arribar-hi. Carregat amb el carro, enfile avinguda amunt fins que allà dalt, com si es tractara de la Torre d'Ivori de la Història Interminable, arribe finalment a l'Hospital Sant Joan de Déu. El camí en aquest darrer tram fa pujada, una rostària considerable...de manera que quan ja sóc a peu pla vaig tirant el lleu. Com pesa el carro!

M'acoste a la sala de jocs de l'Hospital on m'esperen, ja, alguns xiquets. Ets el contacontes?, em demana un xiquet amb uns ulls terriblement foscos, però brillants com eixe gat que reverbera pels carrerons. A mi, que m'agrada jugar, per comptes de contestar seguint l'ordre natural de les coses, tot d'una li amolle:

- Tu de cap de les maneres ets, has sigut ni seràs de Barcelona!

- Com ho saps?, em respon.

- Ui, xiquet, molt fàcil, perquè tens un accent preciós i es nota que no ets d'ací!

 El meu nou amic porta una mena de pijama i sabates d'anar per casa decorades amb un Rayo McQueen i em mira entre encuriosit i divertit. 

- Ets el contacontes?

- No, no, jo sóc poeta.

- Com? Així no explicaràs contes?, i la seua cara

- Sí, podríem dir que sí, però seran com cançonetes, ja ho veuràs...

Al cap d'una estona arriben voluntaris i més xiquets, pares, mares, xiquets carregats amb aparells que els regulen el cos i els acompanyen...i jo que comence el xou i de sobte m'adone que hi ha un xiquet que no hi veu. Va acompanyat de dues vetladores. Només sent la meua veu i recurrentment va demanant què estic fent i s'interroga del perquè de moltes de les coses que dic. Llavors m'adone que, llevat de la majoria de vegades en què em fique dins la pròpia història per a narrar, aquesta vegada haig de fer un cert metadiscurs:cal, doncs, que explique un poc "què està passant", això és, si tinc un titella a la mà, si agafe una aranya, si...

I així l'estona va passant entre versos i rialles, fins que El fantasma Pixallits fa nova aparició i...tot va per l'aire!

 

 

Escriure un comentari

Códi de seguretat
Actualitzar