Portada El fantasma Pixallits

Hola, sóc el fantasma Pixallits. Una criatura de costumari sense catalogar, un espècimen allunyat del rondallari "oficial", de la tradició, dels reculls de l'Amades, però present a les vostres vides des que el món es món, els cucuts fan “cucut” i els gats tenen ungles i memòria. Fa anys i panys que existisc, sí. De fet, us he banyat el llit a tots: del més ganàpia al més eixerit, del més temerari al més poruc, però molts, ai las!, us heu fet grans i ja no em recordeu... O de xicotets no jugàveu i cantàveu tot de cançons al pati de l'escola que ara us són llunyanes i borroses? Doncs amb mi us passa ben igual: hi va haver un temps que érem molt i molt amics, i en fer-vos grans m'heu oblidat...Ara, un tal Andreu Galan, i sobretot un “pintoret” anomenat Luis Demano, se les han empescat per dir que “m'han creat”. El tal Galan, un poetastre de tercera i mestre d'escola, s'entesta a dir que ell se m'ha inventat (en tot cas, dic jo, em deu haver vist pel pati de l'escola!).

 

 

2 Cat

 

I per a acabar-ho d'adobar, el Demano, un dropo i manifasser de pa sucat amb oli que no ha estat ni al Museo del Prado,  a mi, que sóc invisible, m'ha convertit en una gota d'aigua fluorescent. Quines penques! Oh, quanta desventura!És per això que us demane que m'ajudeu a demostrar a tothom que sóc ben i ben real, que he existit sempre i que vull una pàgina d'honor en les enciclopèdies de la fantasia popular catalana! Ajudeu-me a fer justícia popular, bona gent. Au, repetiu amb mi: Pixallits existeix, el seu conte es mereix!

 

9 Cat

 

El fantasma Pixallits és un àlbum il·lustrat escrit pel poeta Andreu Galan i dibuixat per l'il·lustrador Luis Demano, adreçat, sobretot, a xiquets d'educació infantil i primària en què es tracta d'una manera divertida i desacomplexada allò de "fer-se pipí" al llit.

El llibre, doncs, ofereix un cert descàrrec als infants de caire humorístic i, per descomptat, terapèutic, ja que es personalitza en Pixallits la “responsabilitat” de la malifeta per culpa de la qual els pares, de vegades, renyen els seus fills quan, estranyament, el llit es banya...

L'àlbum, a part d'unes il·lustracions enormement tendres, divertides i suggeridores compta amb un pòster-calendari adjunt perquè els nens puguen controlar l'evolució del seu pipí, o, altrament dit, de si Pixallits ha tingut la mala pensada de fer-los una visita aquella nit o no...

Poster CAT